Naast het welzijn van onze dieren, hechten wij grote waarde aan natuurlijke producten. Daarom gingen we op pad bij de boeren in Nederland en maakten we een selectie in de dieren die wij gebruiken voor onze producten.

Hierbij staat een diervriendelijke, maar vooral een lekker product centraal. Dit betekent dat er alleen nog gewerkt wordt met dieren die onder andere meer leefruimte hebben en beter voedsel krijgen. Zo zorgen wij ervoor dat de gast kan genieten van diervriendelijke en zo natuurlijke mogelijke producten.

Alle rust voor een heerlijke smaak

Wij gebruiken vlees dat afkomstig is van natuur- en waddenrunderen. Het Natuurrund loopt zo veel mogelijk buiten, krijgt veel vrijheid en de boer verbouwt het meeste voer zelf.

Ze leven onder andere in Nederlandse natuurgebieden, waarbij het contact met mensen minimaal is. De runderen kunnen daardoor hun natuurlijke gedrag uitvoeren. Dit betekent dat ze in kuddes leven en de kalfjes gedurende de zoogperiode bij hun moeder blijven. De natuurrunderen grazen in de natuur en lopen hier zo lang mogelijk rond. Afhankelijk van waar de natuurrunderen zich bevinden, lopen zij tussen de zes en elf maanden buiten.

Heerlijk wroeten, betere smaak

De Krull varkens die wij gebruiken in onze producten leven in diervriendelijke wroetstallen. Wist je dat..

  • Een varken zijn natuurlijke wroetgedrag kan vertonen in een wroetstal?
  • De varkens meer bewegingsruimte hebben dan in reguliere stallen?
  • De varkens op een dikke laag strooisel liggen, waar ze op kunnen rusten en in kunnen wroeten?
  • De leefruimte in een wroetstal groot is en de varkens krijgen veel daglicht krijgen?

Als voedsel geven we de Krull varkens zo veel mogelijk granen die geteeld zijn in de regio. De mest van de varkens gaat vervolgens naar akkerbouwers waar de granen gekocht worden zodat er een kringloop ontstaat. Op deze manier bevorderen we de duurzaamheid.

Onze kip mag er wel zijn

Hoeve kippen worden gehouden in stallen met overdekte uitloop. Door de rustige groei en ontwikkeling zijn de kippen aantoonbaar sterker en gezonder!

Het gebruik van antibiotica kan hierdoor tot een minimum kan worden beperkt. Ook liggen in de stallen strobalen die voor de nodige afleiding zorgen. Hierdoor hebben de kuikens altijd de beschikking over ruwvoer. Daarnaast wordt dagelijks graan gestrooid, waardoor de activiteit en het natuurlijke scharrelgedrag van de kuikens wordt gestimuleerd. Binnen de stallen wordt verder rekening gehouden met een maximaal aantal kuikens per vierkante meter, zodat er altijd voldoende bewegingsruimte is voor de kuikens. Onze Hoeve kippen krijgen hierdoor ruim de tijd om in goede omstandigheden te groeien. De Hoeve kip wordt verwerkt in onze kipfilet en kipgrillworst. De kipgrillworst wordt gemaakt van kippendijen. Zo worden meer delen van de kip gebruikt dan alleen de kipfilet, waardoor minder kippen nodig zijn.

Goed, beter, beet

Onze tonijn is MSC gecertificeerd. Dat betekent dat onze tonijn op een verantwoorde wijze is verkregen uit een gezonde populatie.

Onze tonijn wordt gevangen door onze collega’s in de Malediven, een groep eilanden in de Indische oceaan. Ze vangen de skipjack tonijn met de hengel, vis voor vis, één voor één. Hierdoor is er geen bijvangst. De skipjack tonijn die gevangen wordt in de Malediven wordt verwerkt in onze tonijnsalade. Hoewel de meeste tonijnsalades een tonijnaandeel tussen de 40%-45% hebben, heeft onze tonijnsalade ruim 60% aandeel!

Lekkere producten met een verhaal van dichtbij. Daar gaan wij voor.  Met trots kunnen wij zeggen dat onze vleeswaren afkomstig zijn van dieren die een beter leven hebben en van Nederlandse bodem komen. Onze producten zijn nog lekkerder met zo weinig mogelijk toevoegingen!

%d bloggers liken dit: